Produkten:


Producten zoeken:
Overicht alle artikelen »

 

Deze informatie delen:

Filters
De toepassing van filters in de elektronica en elektrotechniek is bijna als vanzelfsprekend. De Europese EMC-normen vereisen aanpassingen in aandrijftechniek en de machinebouw om stoorproblemen te voorkomen. Onder andere via de netvoeding, zoals bij schakelende voedingen of frequentie omvormers, ontstaan ongewenste interferentiesignalen. Met de toepassing van filters kunnen hoogfrequente stoorsignalen worden voorkomen.

Elektrische filters bestaan doorgaans uit een combinatie van condensatoren en spoelen. Deze combinatie reageert als een frequentie-

afhankelijke weerstand, met het stijgen van de frequentie neemt de weerstand toe en worden hoogfrequente stoorsignalen, in het hoge kHz en lage MHz bereik, voorkomen. De relatief lage frequenties worden ongestoord doorgegeven.


Nieuws

Doorvoerfilters: leverbaar van 0,5 tot 300A. Doorvoercondensatoren tot 2000A. Speciaalfilters: Voor toepassing in afgeschermde ruimten zijn hoogwaardige filters leverbaar met geheel afgeschermde aansluitklemmen, ingebouwd in een gesloten behuizing. Brochures zijn op aanvraag leverbaar.

Nieuws

 

Ferriet componenten
Ferriet materialen voor kabels, connectoren, DIL IC's en printkaart montage. Voor onderdrukking van stoorsignalen (EMI) is het gebruik van ferrietmateriaal bij uitstek geschikt. Ferrietmateriaal levert een breedband, stroomgestuurde lage Q en een serie-impedantie voor hogere frequenties met zowel inductieve als weerstandselementen. Hierdoor wordt het ongewenste signaaldeel niet zozeer verzwakt maar vooral omgezet in warmte.

Er zijn cilindrische, rechthoekige, deelbare en ondeelbare ferrieten beschikbaar evenals ferrieten voor connectoren en DIL IC's in een brede selectie materialen met verschillende eigenschappen, zoals bijvoorbeeld frequentiebereik, permeabiliteit, en afmetingen. De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar.

Nieuws

 

Printkaartafschermingen
Hou de ruis buiten, niet de technicus. Ingenieus en praktisch. Dat is de kernachtige omschrijving van ons programma aan Printkaartafschermingen. Het is nu mogelijk elektronica componenten op printkaarten af te schermen van hun omgeving met behulp van dit programma. Daarbij blijven de componenten echter altijd toegankelijk Ook voor trimdoeleinden. De standaard afmetingen kunnen variëren van 12,7x12,7 mm tot 304x609 mm, vierkant, rechthoekig en afwijkende vormen in formaat stappen van 6,35 mm. De hoogte kan variëren van 3,3 mm. tot 50,8 mm.

De printkaartafscherming bestaat uit een rechtopstaand hekwerkje als geleider,

welke op de printkaart gemonteerd wordt met pindoorvoer of smd, waarop een deksel wordt aangebracht. Geleiders worden geselecteerd op de gewenste hoogte, smd of pindoorvoer, pin afstand en gewenste afstand tot de printkaart.

Vervolgens worden de afmetingen van het deksel bepaald (lxbxh). Het toe te passen materiaal is standaard vertint blik, andere materialen zijn echter mogelijk.

Naast deze basisspecificatie zijn diverse opties beschikbaar:
- Inkepingen
- Ventilatieopeningen
- Extra openingen in deksel
- Extra openingen in de geleider
- Extra vergrendeling
- Schroefdraad bevestigingen

Natuurlijk kunt U zelf een tekening maken op basis waarvan de voor U meest geschikte printkaartafscherming gemaakt kan worden.
B Belangrijk voor U is: effectief, op uw specificaties, korte levertijden, aantrekkelijke prijzen.

Er ligt een "Design Guide 2000" voor U klaar!

Nieuws

 

SoftShield 4000/5000
EMC-problemen vragen om afscherming van elektronica behuizingen. EEMC & Coimex heeft een breed pakket aan afschermingmaterialen ter beschikking waaronder de serie Soft Shield 4000 en 5000 afdichtingen.

Soft Shield 4000 is een contactmateriaal dat bestaat uit een zachte foamkern, afgewerkt met een glasvezel versterkte aluminium folie voor een optimale geleiding. Het is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen zoals strips, pads en uitgestanste vormen. Soft Shield 4000 is

ook heel geschikt voor klantspecifieke toepassingen. Goed samendrukbaar en ULV-0 geklassificeerd. Toepassingen in vooral de ICT-sector, medische apparatuur en industriële besturingen.

Soft Shield 5000 is een afdichting die bestaat uit een zachte urethaan foamkern waar om heen een geleidende, geweven nylon laag is aangebracht. Hierdoor kan zowel aan stringente afschermings- als aan mechanische eisen worden voldaan. Soft Shield 5000 wordt vooral veel toegepast in elektronica behuizingen, medische apparatuur, besturingskasten en als aardingscontact. Leverbaar in diverse profielen en maatvoeringen, maar ook op klantspecificatie. Geschikt voor o.a. "pick and place" verwerking. Soft Shield 5000 is een economische oplossing met een hoog afschermingsniveau.

Uiteraard helpen wij U graag met adviezen en monsters.

Nieuws

 

Personal Spectrum Analyser
EEMC & Coimex leveren een compacte spectrum analyser welke tevens bij uitstek geschikt is voor pre-compliance emissiemetingen in het lab maar ook op locatie. Model 401B Personal Spectrum Analyser kan geleverd worden met een compleet assortiment aan accessoires inclusief gekalibreerde E- en H-veld probes, een breedband actieve antenne en een "high gain" voorversterker. Model 401B past in de hand en wordt gevoed met batterijen; er is geen extra voeding nodig voor het uitvoeren van metingen. Het apparaat is volledig programmeerbaar waardoor het tevens geschikt is voor "remote monitoring" en geautomatiseerde testopstellingen.

Pre-compliance emissiemetingen zijn vrij eenvoudig. De limietlijnen voor FCC part 15A/B, CISPR 11A/B en 22A/B zijn intern opgeslagen en kunnen tijdens de metingen op het scherm weergegeven worden.

De gekalibreerde E- en H-veld probes voor pre-compliance emissiemetingen kunnen ook gebruikt worden voor het lokaliseren van problemen en het meten van ontwerpoplossingen. Dit resulteert in een kortere ontwikkeltijd waardoor U uw product eerder op de markt kunt brengen.

Alle meetfuncties van het model 401B zijn programmeerbaar via een seriële interface. Dit maakt model 401B ideaal voor toepassingen waarbij op afstand gemeten moet worden vanwege zijn kleine afmetingen, lage gewicht en aantrekkelijke prijs. De meetresultaten van de 401B kunnen naar een PC gezonden worden als een kopie van het scherm maar ook in een spreadsheet formaat. Het model 401B wordt compleet met Windows software geleverd.

Personal Spectrum Analyser: goed, klein, makkelijk en prima prijs.

Nieuws